Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 17., szerda

Választás. 2014. SZADA



Szada 21. századi élete a tét!
Itt az idő: Válasszatok!
Az elmúlt évek megszülettek a település biztonságos, jó színvonalú működésének alapjai. Van vezetékes víz, csatorna, gázhálózat, működnek az intézmények. Megújult és bővült az óvoda, bölcsőde épül. Van tartalék, jelentős ingatlan-vagyon. Minden rendben lévőnek látszik.

De ez csak a látszat. Minden ígéret ellenére az úthálózat gyatra, a felújított utak egy része minősíthetetlen, a csapadékvíz elvezetése megoldatlan, az iskola szűk és gyenge felszereltséggel bír, faluközpont nincs. Beruházásaink többnyire uniós és állami forrásból valósultak meg. Ha a kormány nem váltja ki az adósságokat, Szada csődbe mehetett volna. Költségvetésünk 20%-a ment el adósság-szolgálatra, adósságunk közel 2 milliárd forint volt.   

A jövő arról kell, hogy szóljon: Miképp töltjük ki tartalommal a kereteket, tesszük még élhetőbbé, vonzóbbá, önellátóbbá, példává a falut?
Törekedjünk arra, hogy önkormányzatunk minden egyes döntésükben a törvényesség teljes betartásával az egyént, a szadai embert, a civil világot is nézzék, ne csak a kormányzati elvárásoknak feleljenek meg.
Az aktuális kormányzattal való együttműködés mellett legyünk kreatívak, legyenek önálló terveink, jó gondolataink, az egész ország számára újdonságot mutató megoldásaink.

Ajánlom az Olvasó, a Választó figyelmébe az alábbi  helyeket:
www.raba-szadavoks.blogspot.com
Internet
Szada 21. Század Rába György  
Facebook
KERESSE, OLVASSA, TERJESSZE!
JUTASSA A TESTÜLETBE A FÜGGETLEN JELÖLTEKET!

Miről szólok e fórumokon?
1.    Oktatás és kultúra
2.    Egészségügy, sport,
3.    Helyi ellátás, parlagföldek hasznosítása,
Gyümölcstermő Szent Szada rehabilitációja
4.    Utak, közművek, épületek,
5.    Nyilvánosság, tájékoztatás
6.    Civil szervezetek támogatása
Fogadom a Szadai Polgároknak- Azonnali vállalásaim
Ha a választók akaratából hivatalba kerülök, a törvény által a településre háruló feladatok ellátása mellett, az alábbiakat kezdem meg, illetve teszek javaslatot a megkezdésükre:
-        Azonnal megkezdjük a Szőlőhegy, Margita, Várdomb, Aranyhegy körzetének és a Székely Bertalan út jobb oldali mellékutcáinak csapadékvíz elvezetésének kialakítását, a Szőlőhely utcáinak szilárd burkolatának kialakítását, a Kisfaludy utca helyreállítását.

-        Napirendre tűzzük a 20 éve parlagon heverő, szétaprózott, az őslakosság tulajdonában lévő termőföldek hasznosításának változatairól szóló rendelet megalkotását és végrehajtását.

-        A közétkeztetésben az étkezési normát megemeljük, az ellátást kiterjesztjük. Megkezdjük az iskola informatikai fejlesztését, eszközeinek korszerűsítését.

-        Pedagógusaink számára évi 40.000.- forint kulturális támogatást nyújtunk.  Megkezdjük az iskola fejlesztéséhez szükséges pénzügyi keretek megteremtését.

-        Rendszeres, tervezhető támogatást kapnak civil szervezeteink.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése