Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 17., kedd

CSAK OKOSAN!

ÉRDEKES OLVASMÁNYT AJÁNLOK

Olvasom a 2111. Szada c időszakos poltikai reklámújság legújabb számát, és csemegézek.



"Az elmúlt három évben csak hitelfelvétel és kötvénykibocsátás révén tudtunk fejleszteni, illetve önrészt biztosítani" ( GAZDÁLKODÁSUNK fejezet).

Rendben. Van ilyen. De mekkora az a hitel, mekkora a folyó tartozás, mennyi a következő 10 év terhe? Brutto. Mert a tartozásokat sajna brutto kell fizetni.

" A hitelek és a kötvény másik részét pedig fejleszthető ingatlanokba fektettük, így ingatlanvagyonunk 13 ha ..... területtel gyarapodott. Ez a vagyon szolgál tartozásaink fedezetéül." ( Ugyanott).

Ez mit jelent? Hol, mit, mennyiért, milyen állapotban, kitől, miért vettünk? Ezt miért nem lehet (szabad) leírni, közölni? Nem tartozik a lakosságra? A Nagy Nemzeti Kiegyezés közepette, az Új Társadalmi Szerződés hajnalán a lakosságnak kussss?!
Hogy van ez? Ki fizeti majd vissza azt a pénzt? Nem a jónép?

S még valami: annyit a legbutább ember is tud, hogy ami fedezet, az nem forgalomképes...


" A csatornahálózat elkészülte után pedig teljes körűen kiépítjük a Szőlőhegy út és csapadékvíz-elvezető rendszerét."( FEJLESZTÉSEK fejezet.)

Brávó! És köszönjük, a szőlőhegyiek nevében is! Mivel a csatorna elvben 2013-ban, gyakorlatban úgy 2014 végén lesz kész, reménykedhetünk a 2015-2016-os megoldásban. Ha megéljük.


Hát, így állunk.

Azt már nem említem, hogy a rajz szerint nem lehet majd kijönni az iskolaudvarból személykocsival, mert nem szeretem az olcsó poénokat.


De azért egy mondat még idekívánkozik:

Egy-egy vezető nem akkor hagyja cserben az "övéit", ha elmegy. Hanem, ha marad.
Mert a fanok nem merik kimondani: a király meztelen! És ennek tragikus következményei lehetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése