Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 14., szombat

SZÓRÓLAPOT KAPTAM. TE IS KAPTÁL?

ELINDULT A HENGER, KI TUDJA, HOL ÁLL MEG?

Nem hiszem. Azt gondolom inkább, hogy egyesek a kormánypártok jelképei mögött, mellett, védelmében (Tessék választani!), szépen becsusszannának a testületbe. Kár. Mert valamennyien derék, jó magyar emberek, akiknek bizonyára van saját arcuk, véleményük,tervük, van falubéli támogatottságuk, azaz, sikerrel kűzdhetnének meg a helyükért. Csak egy a baj: kicsit forog a köpönyeg! 1990 óta még soha nem fordult elő Szadán, hogy ilyen párt-támogatás-özön mellett indultak volna a posztokért. Úgy látszik, 2010-re világosodott meg egyesek elméje...

De nem savanyú a szőlő! A kormányzópártok számos lépése, döntése, terve minden magyar ember javát szolgálja, és magam is nagy érdeklődéssel várom, sikerül-e évtizedes tabukat ledönteni, sikerül-e a Miniszterelnöknek megvalósítania mindazt, amiről évek óta beszél.

A KÖNNYEBB ELLENÁLLÁS FELÉ

Persze, a búvópatak is a könnyebb utat keresi, kis kanyarokkal, így-úgy halad a cél felé, aztán viszi magával a fél hegyet!

Hát ne csodálkozzunk, ha az ember is úgy gondolkozik: "csatlakozom egy győztes csapathoz, elfogadom támogatásukat. Így könnyebb lesz nekem".

De könnyebb út-e ez? Meglátjuk. Akik ma a kormánypártok segítségével indulnak, egy dologra számítsanak: megkérdezzük majd, mit tudnak egyáltalán támogatóik programjáról, terveiről, szándékairól?

Mi több, mit tudnak Szadáról? A helyi gondokról, feladatokról, elhallgatott bajokról?
Mit terveznek? Vagy csak beülnek a testületbe, bólogatni? Hát jó. Eddig a B.B. betűk Brigitte Bardot-ot jelentették, mostantól a B.B. monogram a Bólogató Balázs jelképe lesz?

Kétségtelen tény: ma nem nagy kockázat a narancssárgák mezében elindulni. A győztes csapat tagjaként nyerő lehet az ember. Csak egy apróságot nem szabad elfelejteni.

A győztes csapatban is vannak kispadosok, csereemberek, sőt, onnan is ki-kiállítanak játékosokat. Mert azt illik tudni: a győztes csapat kapitánya nem tűri, ha valaki más szisztéma szerint játszana. Ha meg rosszul is játszik, két perc alatt szabadlistára teszi.

Onnan pedig már nincs visszaút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése